Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Řešíte často, jaké náušnice vám budou slušet nejvíce? Správně zvolený typ zlatých náušnic oživí váš outfit a zároveň díky němu vynikne váš ženský půvab a elegance. Poradíme vám, jaké vybrat náušnice pro kulatý obličej, oválný obličej, čtvercový obličej či srdcovitý obličej. Které dámské zlaté náušnice jsou tedy pro vás ty pravé? ...

Na tvaru obličeje záleží: Který typ dámských náušnic vám zaručeně sedne?

Jistě souhlasíte s tím, že není lehké se zorientovat ve spoustě nejrůznějších velikostí, délek a tvarů dámských náušnic, které jsou nyní k dostání. Vybrat z nabídky zlatých náušnic pro ženy ten správný kousek bývá zkrátka pořádně tvrdým oříškem. Co udělat pro to, aby byly náušnice nejen krásné na pohled, ale také podtrhly přirozený půvab tváře? Při jejich výběru se v prvé řadě řiďte tvarem svého obličeje.

V tomto článku vám poradíme, jak odhalíte tvar své tváře. Také vám prozradíme, jaký typ dámských náušnic vám sluší, a poukážeme na to, čeho byste se měla raději vyvarovat. Níže vám přinášíme přehled jednotlivých tvarů dámských obličejů, kterým sluší specifické tvary a délky zlatých náušnic. Jestliže na sobě například pozorujete, že ve spodní části vašeho obličeje převládají spíše oblé linie, nejspíše spadáte do tvaru oválného, kulatého nebo hrušky. Špičatá brada nebo výrazné rysy zase naznačují obličej ve tvaru čtverce, srdce nebo diamantu.

Zlaté dámské náušnice pro oválný obličej: Drobné pecky i velké kruhy

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Jakým způsobem poznáte, že máte oválný obličej? Tento tvar obličeje se vyznačuje symetričností, harmonií a oblými tvary. Šířka oválného obličeje odpovídá zhruba dvěma třetinám jeho délky. Vnější linie oválné tváře je vždy o něco delší než vnější linie vrchní oblasti.

Brada oválného obličeje bývá jemná a zakulacená. Čelist se nejeví nijak ostře ani výrazně. Spíše splývá v jemné linii, která se od vysokých lícních kostí souměrně zužuje směrem k oblé bradě. Nejširším místem oválného obličeje jsou lícní kosti. Směrem k vrchní části čela se oválná tvář lehce zužuje. V případě oválného obličeje je čelo vždy širší nežli čelist.

Zajímá vás, jaké náušnice sluší ženám s oválným obličejem? Jste-li jeho majitelkou, díky souměrnosti své tváře si rozhodně nemusíte dělat starosti s tvarem náušnic. Sluší vám totiž jak zakulacené, tak hranaté tvary. Ani velikost dámských náušnic nemusíte nijak zvlášť řešit. Rozhodnout se můžete pro drobné zlaté náušnice pecky, půlkruhy i pro velké kruhové náušnice.

Pokud máte oválný obličej, vyhněte se však raději příliš tenkým a dlouhým dámským náušnicím, jako jsou například provlékací a řetízkové náušnice. Ty by mohly naopak vaši tvář vizuálně ještě více prodloužit.

Tipy na náušnice pro kulatý obličej: Vsaďte na hranaté tvary a délku

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Máte kulatý tvar obličeje, pro který je typická na první pohled patrná symetrie mezi délkou a šířkou? V tom případě je vaše brada zakulacená, nijak zvlášť výrazná a její šířka odpovídá šířce čela. A co je dále typické pro kulatý obličej? Jeho čelist vyniká oblými tvary a je nevýrazná. Lícní kosti mají přibližně totožnou šířku s délkou svislé středové osy mezi koncem čela a špičkou brady. Čelo kulatého obličeje je téměř shodné s šířkou brady. Zároveň je kratší než délka lícních kostí či středová osa mezi koncem čela a špičkou brady.

Pro jaké dámské náušnice se můžete coby majitelka kulatého obličeje rozhodnout? Pořiďte si dámské zlaté náušnice obhroublých tvarů, které prolomí kruh. Ze zlatých náušnic pecek na šroubek jsou pro vás jako dělané trojúhelníky, obdélníky a jiné hranaté tvary. Nikdy nešlápnete vedle ani s plnými visacími obdélníky. Vzdát se přitom nemusíte ani tolik oblíbených kruhů, jenom zvolte jejich hranatou variantu, jako jsou třeba náušnice čtverce.

Dalším trikem, který vám opticky prodlouží obličej, jsou dlouhé a tenké visací náušnice na klapku nebo řetízkové náušnice. Jako majitelka kulatého obličeje se řiďte pravidlem “čím delší, tím lepší”. A jaké dámské náušnice pro vás nejsou ty pravé ořechové? Vašemu tvaru obličeje nesluší oblé a obručové tvary, které naopak vaši tvář ještě více zakulatí.

Ženám s obličejem ve tvaru hrušky sluší peckové náušnice všech tvarů

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Jak poznat obličej ve tvaru hrušky? Jeho nejširším místem je čelist a směrem k čelu se lehce zužuje. Brada hruškovitého obličeje není příliš výrazná, naopak čelist je zpravidla nejširší a nejvýraznější částí tváře. Lícní kosti se směrem nahoru k čelu zužují a samotné čelo patří k nejužší části obličeje.

Zajímá vás, co sluší ženám s hruškovitým tvarem obličeje? Jako dělané jsou pro ně zlaté náušnice pecky všech tvarů se zapínáním na šroubek či puzetu. Jde například o tvar nekonečna, srdíčka, podkovy nebo andělských křídel. Velmi oblíbené jsou také solitér zlaté náušnice se zirkony nebo zlaté náušnice s perlou. Ženám s obličejem ve tvaru hrušky sluší rovněž piercingové náušnice v horní části ucha.

Máte-li tvář ve tvaru hrušky, kterým dámským náušnicím se raději vyvarovat? Příliš vám nebudou slušet visací náušnice, které přitahují pozornost k čelisti či brady. Tento typ náušnic tedy opticky rozšiřuje spodní partie tváře, což v případě hruškovitého obličeje nepůsobí příliš lichotivě.

Jaké náušnice pro ženy se čtvercovým obličejem? Ideálně kruhy a půlkruhy

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Ženy se čtvercovým tvarem tváře mají ostřejší a výraznější rysy. Jejich brada je nevýrazná a minimálně zaoblená. To však neplatí pro čelist, která již na první pohled zaujme svou šířkou. V případě čtvercového obličeje se šířka čelisti blíží poměru 1:1 k šířce čela. Co je dále pro tento tvar obličeje typické? Lícní kosti jsou podobně široké jako čelo. Šířka čela navíc přibližně odpovídá délce svislé středové osy mezi koncem čela a špičkou brady (v poměru 1:1).

Které dámské náušnice jsou pro ženy s čtvercovým obličejem ty pravé? Rozhodněte se pro zlaté klenoty oblých tvarů, kterými změkčíte své ostré a výrazné rysy. Šmrncovní budete zejména ve zlatých kruzích a půlkruzích jakékoliv velikosti a tloušťky. Půvab vám dodají také peckové náušnice na puzetu. Těmto zlatým náušnicím s kamínkem nebo bez něj sluší například tvar srdce, nekonečna, podkovy nebo slunce. Kouzelně budete vypadat také ve visacích náušnicích, volte však nejlépe jejich střední délku. Čím pro vás budou takové zlaté řetízkové visací náušnice kratší, tím lépe.

Které zlaté náušnice majitelkám čtvercového obličeje naopak nesluší? Jde o náušnice obdélníky, které končí na úrovni čelisti. Obecně se řiďte pravidlem, které říká, že byste se měla hranatým tvarům vyhnout.

Ženskému obličeji ve tvaru srdce sedí visací náušnice

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Jak poznáte, že máte tvář ve tvaru srdce, které se někdy říká obrácený trojúhelník? Charakteristické jemně ostré rysy u vás převažují ve spodní polovině obličeje. Pro obličej ve tvaru srdce je konkrétně typická užší brada s tvarem většinou do špičky. Čelist zpravidla nevyniká přílišnou výrazností. Ale vždy bývá znatelně užší než šířka lícních kostí, která se blíží šířce čela. Co se týče vertikální polohy, lícní kosti mohou být posazeny výše. Nejširší částí srdcového obličeje je čelo, do kterého často vlasy vbíhají špičkou.

Máte srdcový obličej a chtěla byste vědět, které dámské náušnice vám budou slušet? Tím pravým jsou pro vás zlaté visací náušnice, které končí na úrovni čelisti nebo brady. Sednou vám přitom takové náušnice, které se směrem dolů rozšiřují. Skvělé jsou pro vás také visací náušnice, jejichž spodní část přitahuje pozornost, a jejichž horní část je naopak jemná.

V případě, že vybíráte zlaté náušnice, vyhýbejte se krátkým náušnicím nebo peckovým náušnicím, které by opticky rozšířily váš srdcový obličej v úrovni uší. Výběrem zlatých náušnic se zkrátka snažte přitáhnout pozornost k čelisti nebo bradě, a ne k úrovni uší. A co když se chcete rozhodnout pro zlaté kruhy? Sáhněte po větším průměru nebo po kruzích s asymetrickou tloušťkou.

Tipy na dámské zlaté náušnice pro obličej ve tvaru diamantu

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje Patříte k ženám s diamantovým tvarem obličeje? V tom případě je vaše tvář nejširší ve středové linii, která jej dělí na dvě souměrné poloviny. Pro obličej ve tvaru diamantu je typické, že délka tváře bývá větší než její šířka. Brada diamantového obličeje je užší, mnohdy s tvarem do špičky. Čelist nebývá příliš výrazná. Brada většinou plynulou linií přechází k lícním kostem, které patří k nejširší části diamantového obličeje. Čelo se následně od lícních kostí směrem ke své špičce rovnoměrně zužuje.

Jste-li majitelkou obličeje ve tvaru diamantu, jistě přemýšlíte nad tím, který typ zlatých náušnic je pro vás ten nejlepší. Vaše tvář je doslova stvořená pro velké náušnice. Skvěle budete vypadat v extrémně dlouhých náušnicích, které budou končit až pod úrovní brady. Vhodné jsou pro vás zlaté visací náušnice i zlaté kruhy. Vyniknete i v masivních náušnicích, vybírat můžete i z takových, kde důrazem dominuje jejich spodní část.

Které zlaté náušnice by pro vás nemusely být lichotivé? Ženy s obličejem ve tvaru diamantu by se měly vyhýbat náušnicím ve tvaru kosočtverců. Tento tvar zlatých šperků by totiž mohl opticky vyzdvihnout rysy, které by působily mnohem ostřeji.

I na barvě zlata náušnic záleží

Máte již s ohledem na tvar svého obličeje představu, po jakých tvarech a délkách zlatých dámských náušnic byste měla sáhnout? V dalším kroku se můžete rozhodnout pro konkrétní barvu zlata. Kromě zlata žlutého totiž na uších skvěle vypadají také náušnice v bílém zlatě nebo náušnice v růžovém zlatě. Každá z těchto barev zlata dokonale podtrhne vaši přirozenou krásu a dokreslí vaše půvaby.

A co když chcete zlaté náušnice věnovat jako dárek? V tom případě není od věci, abyste měli ženu, kterou chcete obdarovat, tzv. v oku a správně odhadli tvar jejího obličeje. Díky tomu budete mít jistotu, že jí vybrané dámské náušnice opravdu sednou. Zlaté náušnice mimo jiné představují skvělý tip na dárek pro partnerku k jubileu. Věnovat je můžete při významné příležitosti také své dceři nebo mamince.