7+1 tipů, jak požádat o ruku

Žádost o ruku patří k nevšedním zážitkům. Spousta z nás ji prožije jednou, maximálně dvakrát za život. Plánujete, že požádáte svou partnerku, zda by si vás nevzala? Inspirujte se naším manuálem, který obsahuje takřka desítku návodů a tipů, jak svou přítelkyni co nejoriginálněji požádat o ruku. Zásnuby se díky tomu stanou pro vás oba nezapomenutelným zážitkem. ...

Pro žádost o ruku vyberte správný čas a místo

Zásnuby představují první krok k manželství. Je proto důležité, abyste si je do nejmenších detailů promysleli. V prvé řadě si vyberte správný čas, během kterého svou přítelkyni požádáte o ruku. Měli byste se zkrátka vnitřně cítit na to, že se chcete ve svém partnerském vztahu posunout dál. Neuděláte jeden bez druhého krok, začínáte společně myslet na založení rodiny nebo stavbu společného domu? Nastal ideální čas k zásnubám.

Nechcete nic nechat náhodě? Otázku “Vezmeš si mě?” položte své partnerce například během romantické večeře, na společné dovolené nebo na místě, kde jste se poprvé potkali. Velmi oblíbenou dobou k zásnubám jsou rovněž Vánoce, během kterých se to v posledních letech žádostmi o ruku jenom hemží.

Vaše partnerka však nemusí najít zásnubní prsten pouze pod stromečkem. Prstýnkem v krabičce ji překvapte na Novým rok, na svátek svatého Valentýna, prvního máje, na Světový den polibku 6. července nebo v den jejích narozenin.

Na výběru zásnubního prstýnku záleží

7+1 tipů, jak požádat o ruku

Chcete, aby vám vaše partnerka řekla ano? V tom případě si dejte záležet také na výběru zásnubního prstýnku, který byste měli pořídit s dostatečným předstihem. Při výběru tohoto zlatého prstenu se řiďte stylem, který má žena vašeho života ráda. Miluje jednoduchost, nebo preferuje zdobnější šperky opatřené drahými kameny?

Jestli si nejste při výběru zásnubního prstýnku jisti, požádejte o radu jednu z nejbližších osob své vyvolené. Zpravidla maminku, sestru nebo kamarádku, jejich pomoc je sázkou na jistotu. Na co dalšího byste neměli rozhodně zapomenout? Půjčte si natajno jeden z partnerčiných prstenů, aby zlatník správně určil velikost zásnubního prstenu.

Jak vypadá klasický zásnubní prsten? Jde o jednoduchý kroužek vyrobený ze žlutého, bílého či růžového zlata, který je opatřený velmi malým drahým kamenem. Tento kamínek má zpravidla kulatý či hranatý tvar a je pro něj typická transparentní barva.

Tip: Po zakoupení zásnubního prstenu nezapomeňte tento zlatý klenot uschovat na místo, kde jej vaše přítelkyně rozhodně nenajde.

Připravte si řeč, kterou během žádosti o ruku pronesete

Ženě zpravidla nestačí, když před ni partner poklekne, rozevře před ní krabičku se zásnubním prstenem a položí jí obligátní otázku “Vezmeš si mě?”. Něžné pokolení chce během zásnubního proslovu slyšet mnohem víc.

Připravte si proto řeč, během které své partnerce řeknete, jak moc ji milujete a jak moc si vážíte, že je s vámi. Zavzpomínat přitom můžete i na vaše první setkání a také na vše krásné, co jste již během svého vztahu prožili. Až řeknete vše, co máte na srdci, teprve poté se své přítelkyně zeptejte na tu nejdůležitější otázku.

Udělejte romantické gesto a poklekněte

7+1 tipů, jak požádat o ruku

Pokleknout, nebo nepokleknout? To je otázka, kterou řeší spousta mužů, kteří chtějí svou partnerku překvapit žádostí o ruku. Jestli si myslíte, že pokleknutí během zásnub je staromódní, opak je pravdou. Ženy na něj naopak pohlížejí jako na velmi milé gesto, které by podle nich mělo být nedílnou součástí těch nejromantičtějších žádostí o ruku. Samozřejmě pokleknutí v tomto případě doplňte také o velký pugét květin, který své nastávající předáte spolu s prstýnkem.

Originální žádosti o ruku, které vaše partnerka ocení

Při vymýšlení, jakým způsobem požádat partnerku o ruku, se snažte být co nejvíce kreativní. Pokuste se vymyslet romantické a zároveň originální zásnuby, které budou pro oba nezapomenutelný zážitkem. Máme pro vás hned několik nápadů.

  • Navlékněte zásnubní prsten partnerce na ruku, zatímco bude spát.
  • Ukryjte zásnubní prsten do dezertu, který si bude vaše přítelkyně dávat během romantické večeře.
  • Vyrazili jste s přítelkyní na letní dovolenou? Z kamínků na pláži sestavte větu “Vezmeš si mě?”. Chodíte naopak na písečnou pláž? Tento dotaz jednoduše napište do písku.
  • Schovejte zásnubní prsten do jednoho z dárků pod vánočním stromečkem.
  • Je vaše přítelkyně vášnivá čtenářka? Věnujte jí novou knihu, v níž ale vyříznete otvor, do kterého vložíte krabičku se zásnubním prstenem.
  • Připravte pro přítelkyni únikovou hru. Na jejím začátku však nesmí vědět, co je hlavní odměnou.
  • Účastníte se se svou partnerkou svatby svých přátel? Na nic nečekejte a v podvečer tohoto svatebního dne odveďte svou ženu někam do ústraní, poklekněte před ní a požádejte ji o ruku. Bude velmi mile překvapena.
  • Je vaše partnerka stejně jako vy dobrodružná duše? Požádejte ji o ruku při tandemovém seskoku padákem nebo během letu horkovzdušným balónem.

Plánujete, že svou přítelkyni požádáte o ruku? Zkuste si to nechat pro sebe

Mluviti stříbro, mlčeti zlato. V případě, že plánujete zásnuby, toto rčení platí dvojnásob. Čím méně vašich rodinných příslušníků a přátel bude vědět, co máte v plánu, tím lépe. Jedině tak budete mít jistotu, že se vaše partnerka o plánovaných zásnubách nedozví a vaše žádost o ruku pro ni bude obrovským překvapením.

Požádejte o ruku partnerčiny rodiče

Žádost o ruku je významná událost, proto byste neměli zapomenout ani na partnerčiny rodiče. Poté, co své vyvolené navléknete na netradičním místě zásnubní prsten, naplánujte, jakým způsobem tuto radostnou novinu oznámíte také jejím rodičům. Pozvěte je například na slavnostní oběd nebo večeři, kde jim řeknete o svém zasnoubení.

7+1 tipů, jak požádat o ruku

Jste rodinný typ? Požádejte o ruku nejen svou partnerku, ale zároveň také její rodiče. Pozvěte je společně na večeři do restaurace, kde jim připravte velmi příjemné překvapení. O ruku nejprve ze slušnosti požádejte tátu a následně mámu své přítelkyně. Následně řekněte vše, co máte na srdci, také své vyvolené.

Oznamte zásnuby ostatním

Má již vaše partnerka na levém prsteníčku zásnubní prstýnek? Jestliže jste o zásnubách řekli osobně nejbližší rodině a přátelům, nastal ideální čas, abyste tuto radostnou novinu oznámili také svému širšímu okolí. A to ideálně originálním příspěvkem na sociálních sítích. Jak jej ale můžete pojmout?

Natočte společně krátké a vtipné video. Zveřejnit můžete také fotku dámské ruky se zásnubním prstýnkem nebo momentku, na níž si snoubenka vybírá svatební šaty. Velmi originálním oznámením zásnub je rovněž zveřejnění fotografie, na které mají oba snoubenci oblečená trička s vtipným nápisem.