Jak vybrat ten pravý šperk k Vánocům

Pokud sháníte nezapomenutelný dárek zejména k příležitosti, jako jsou Vánoce, tak nic nepřekoná šperky a jste tedy na správném místě. Pro darování zlatého šperku nemůžete najít vhodnější čas než je poslední měsíc roku. Říct těm nejbližším a nejdražším jak moc pro Vás znamenají. ...

Čím se řídit při výběru šperku a jak vybrat ten nejlepší pro každého z Vašich blízkých? Máme pro Vás 5 skvělých tipů jak vybírat vánoční dárky pro muže i ženy.

Zvažte osobnost obdarovávaného

Při nákupu šperku je důležité vzít v úvahu jednu zásadní věc a to je osobnost, protože každý má svůj vlastní jedinečný vkus, což ovlivní i výběr šperků, které kupujete.

Vánoční dárky

Nejjednodušší způsob, jak zjistit, co by se obdarovanému mohlo líbit je zamyslet se nad tím, jaký je jeho styl a jaké šperky preferuje. Pokud chcete obdarovat ženu, všimněte si, zda má tendenci vybírat moderní minimalistické kousky nebo upřednostňuje klasické šperky. Pokud jde o hledání šperků pro muže, nosí obvykle jemný šperk, jako je např. řetízek s přívěskem nebo dává přednost masivním šperkům, jako je např. zlatý pánský náhrdelník?

Oblečení a doplňky často dotvářejí naši osobnost a umožňují nám ukázat světu, kdo jsme. Zapřemýšlejte o vkusu obdarovávaného, usnadní Vám to výběr šperku, který bude odrážet styl milovaného člověka.

„Nahlédněte“ do seznamu přání

Chcete-li darovat na štědrý den vytoužený dárek, podívejte se, jak reaguje na určité reklamy, poslouchejte jemné náznaky co se dotyčnému líbí, nebo zkuste mluvit se svými přáteli a rodinou, abyste zjistili, zda mají nějaké postřehy. Můžete také předstírat, že kupujete šperky pro někoho jiného, a požádejte o jeho názor.

Dárek vybírejte společně

Pokud se obáváte, že vyberete špatně, nebo si myslíte, že váš milovaný by si raději vybral dárek sám, tak proč ho nevybrat společně? Udělejte si před Vánoci čas a spolu procházejte online nabídku zlatých šperků. Potom už je jen na Vás šperk objednat. Na milovanou osobu pak bude čekat pod stromečkem nádherný, očekávaný dárek.

Dárek pro muže

Správná barva zlata je důležitá

Před nákupem šperků by jste měli zjistit, jakou barvu zlata mají vaši blízcí rádi a jakou obvykle nosí - odpověď by vám mělo dát nahlédnutí do šperkovnice. Při výběru barvy zlata je také důležité vzít v úvahu jeho údržbu. Žluté zlato potřebuje pravidelné leštění, aby zůstalo lesklé, zatímco bílé zlato vyžaduje pravidelné opětovné pokovování rhodiem.

Rytina – originální dárek

Máte-li představu o darování originálního dárku, zvažte šperk s rytinou. Osobní vzkaz je vždy důkazem toho, že nosíte obdarovávanou osobu v srdci. V závislosti na tom, kolik místa máte na vybraném šperku k dispozici, si můžete nechat vyrýt cokoliv - od datumu nebo iniciál, přes jméno nebo dokonce souhvězdí a souřadnice. Pokud se pro gravírování rozhodnete, nezapomeňte si objednávku předem naplánovat, zejména pokud nakupujete online, protože zhotovení rytiny na zakázku prodlouží dobu dodání.

Darování šperků může být krásným způsobem, jak učinit Vánoce nezapomenutelnějšími. Doufejme, že vám tyto tipy pomohou najít ten nejlepší kousek. Pokud si i přesto nebudete výběrem šperku jisti, náš tým je tu pro Vás, aby vám zodpověděl na jakékoli dotazy.
Kupujete šperky na Vánoce? Rádi bychom věděli, jaký kousek si vyberete! Dejte nám vědět na Facebooku nebo Instagramu.