Šperky na léto

Chcete být v létě dokonalá? Během nejteplejších měsíců roku vynosíte nejen letní šaty, sandálky či sluneční brýle. K letní módě právoplatně patří také šperky. Jaké vybrat a jakým způsobem je nosit? Inspirujte se našimi tipy na nejkrásnější šperky na léto 2021. ...

Poohlížíte se po nových špercích na léto? Nemusíte je kombinovat pouze s letními šaty, velmi slušivě budou působit také v kombinaci s dámským overalem či s topem doplněným o džínové kraťasy. Jak ale vybrat skutečně úžasné šperky na léto? Máme pro vás několik tipů, jak na to.

 

Investujte do kvality

Slunce, voda, vysoké teploty, opalovací krém a často i mořská sůl. To vše může na vašich špercích zanechat nenávratné stopy. Pokud tedy hledáte módní šperky na léto, tím nejpodstatnějším je jejich materiál. Místo klasické bižuterie, která by již po pár dnech nošení ztratila na kráse, raději investujte do kvality. Tu představují zejména šperky z bílého, žlutého či růžového zlata, ale také šperky ze stříbra či chirurgické oceli, které si i při každodenním používání zachovávají svůj původní vzhled.

 

Šperky na léto 2021

 

Zkrášlete své tělo jemnými šperky

Které šperky na léto jsou tím pravým? Během letních měsíců zapomeňte na robustní náhrdelníky, náramky nebo prsteny, které by se vám za horkého počasí velmi obtížně nosily.

 

Zkuste se raději řídit pravidlem, které říká, že v jednoduchosti je krása, a zkrášlete své tělo jemnými, minimalistickými šperky. Tedy jemným zlatým náhrdelníkem, zlatým řetízkem s přívěskem, jemným zlatým náramkem na zápěstí či kotník, jednoduchými zlatými náušnicemi nebo minimalistickým zlatým prstenem. Jemné šperky zařazené v letním outfitu vypadají nádherně a navíc jsou pohodlné na nošení.

 

Vsaďte na perlové šperky, které sluší opálené pokožce

Šperky na léto 2021 Zakládáte si v létě na opálené pokožce? Své opálené tělo oživte zlatými šperky, které jí budou jednoznačně slušet. Které klenoty konkrétně vybrat? Jednoznačně šperky s perlou, které patří k oblíbeným trendům několika posledních let. Během letních měsíců uděláte parádu například s perlovými peckovými náušnicemi nebo s perlovými náušnicemi na klapku, kterým kromě perly dominuje bílé nebo žluté zlato. Perlové náušnice můžete kombinovat také se zlatým přívěskem s perlou nebo se zlatým prstenem s perlou. Chcete-li mít své perlové klenoty dokonale sladěné, pořiďte si přímo kolekci šperků.

 

Proč jsou šperky s perlou v létě tak oblíbené? Nejen, že jsou elegantní, jemné a sluší opálené pokožce. Perlové klenoty můžete během letních měsíců kombinovat s jakýmkoliv dámským outfitem. Dokonale ladí s letními šaty, ale i overalem nebo topem se šortkami.

 

Zvýrazněte svou krásu modrými šperky s opálem

Chcete být v létě jedinečná? V tom případě si jako doplněk k letním šatům, topům, blůzkám či overalům vezměte výrazný šperk. Ovšem nikoliv velikostí, ale barvou. Mezi ženami jsou oblíbené zejména modré šperky zdobené opálem, které svou krásou posouvají letní outfit k naprosté dokonalosti.

 

Které modré šperky vám budou jednoznačně slušet? Parádu uděláte se zlatými náušnicemi na klapku s modrým opálem. Ohromíte i se zlatým prstenem či zlatým přívěskem, které budou opět doplněné o tento drahokam. Duhové odlesky modrých opálů zasazených do žlutého či bílého zlata si určitě zamilujete.

 

Pořiďte si na léto hned několik typů zlatých náušnic

Náušnice, náramky, náhrdelníky či řetízky dokážou váš letní vzhled posunout na vyšší level. Jsou tu ovšem také další šperky na léto, kterých se vyplatí mít v zásobě hned několik. Kromě zlatých prstenů jsou to jednoznačně zlaté náušnice.

 

Proč mít hned několik typů zlatých náušnic? Vybraný pár tohoto oblíbeného šperku můžete dle libosti doladit se svým letním oblečením, ať už pojedete na výlet, na dovolenou k moři, nebo půjdete do práce či na nákupy do města. Které typy zlatých náušnic vám budou v létě rozhodně slušet? Kruhy, polokruhy, visací náušnice, peckové náušnice či náušnice na klapku.

Zlaté náušnice

 

Nezapomeňte ani na správnou letní péči o své šperky

Šperky na léto 2021 Aby byly vaše zlaté šperky stále krásné, měla byste o ně také s láskou pečovat. A to nejen v létě. Pravdou však je, že letní péče o šperky má svá specifika. Jak by tedy měla vypadat, aby byly vaše zlaté klenoty stále jako nové?

 

Po každém nošení své zlaté šperky jemně otřete čistým, měkkým bavlněným hadříkem, který mírně navlhčete ve vodě. Tímto způsobem z náhrdelníků, řetízků, prstýnků či náušnic odstraníte prach, nečistoty, pot či opalovací krémy. Očištěné šperky uložte na čisté a suché místo. Ideálně do krabičky či rovnou do šperkovnice s přihrádkami a přepážkami, kde se jednotlivé kousky klenotů navzájem nepoškrábou.

Na co dále při letní péči o zlaté šperky myslet? Pokud půjdete na koupaliště, do plaveckého bazénu či do mořských vln, své klenoty si předem sundejte. Chlor nebo slaná voda mohou zlaté šperk zabarvit, ovšem i poškodit. Dokážou rovněž pomalu rozrušit povrch drahých kamenů zasazených ve zlatě, a snížit dokonce jejich lesk.

Veškeré své šperky si sundejte také před nanášením opalovacího krému. Tento kosmetický přípravek totiž může na klenotech vytvořit film, kvůli kterému budou působit matným až zašlým dojmem.

 

Vezete šperky na dovolenou? Zajistěte jim pohodlí

Chystáte se v létě na dovolenou? Vezměte si své zlaté šperky s sebou. Správným výběrem šperků na léto totiž i na dovolené u moře snadno změníte svůj styl bez toho, aniž byste si s sebou museli přibalit polovinu svého šatníku. Důležité je, abyste své šperky na dovolenou správně zabalila. Jedině tak je ochráníte před poškozením.

 

Zlaté šperk převážejte ideálně ve šperkovnicích s oddíly a přihrádkami, které budou doplněné také o plstěné polštářky. Díky správně vybrané šperkovnici se vaše převážené klenoty nepoškrábou ani jinak nepoškodí.