Hodnotný dárek k promoci či maturitě

Chystáte se na promoci a vybíráte vhodný dárek pro budoucího bakaláře, inženýra nebo magistra? Anebo se poohlížíte po dárku pro maturanta či maturantku? Vybrat ten správný dárek na památku je někdy obtížné. Máme pro vás proto spoustu originálních tipů na hodnotné dárky k promoci či maturitě. ...

Jak probíhá promoce

Chystáte se na promoci svého dítěte, vnoučete nebo kamaráda? V prvé řadě byste měli vědět, jak promoce vlastně probíhá. Jedná se o slavnostní akt, během kterého vysokoškolští studenti, kteří úspěšně zakončili své studium státnicemi neboli státní závěrečnou zkouškou, obdrží vysokoškolský diplom s akademickým titulem. Z úspěšného studenta se tedy stane bakalář, magistr nebo inženýr.

Hodnotný dárek k promoci či maturitě

Jelikož se promoce účastní nejbližší členové studentovy rodiny, ale také jeho partneři či přátelé, je vhodné úspěšnému absolventovi vysoké školy věnovat na památku také konkrétní dárek. Jaký dárek tedy vybrat za promoci?

Co se dává k promoci? Hodnotný dárek památečního charakteru

Přemýšlíte nad tím, jaký dárek k promoci vybrat svému blízkému člověku? Trefou do černého je dárek k promoci, který si bude moci obdarovaný schovat na památku. Při výběru konkrétního typu dárku záleží v prvé řadě na tom, zda hledáte dárek k promoci pro ženu, nebo dárek k promoci pro muže. Jinak by měl rovněž vypadat dárek k bakaláři, který představuje určitý předstupeň dárku pro magistra nebo dárku pro inženýra.

Dárek k promoci pro ženu: Máme tipy, co vybrat

Hodnotný dárek k promoci či maturitě

Hledáte vhodný dárek k promoci pro dceru, sestru nebo kamarádku? Úspěšnou absolventku vysoké školy ohromíte nejen pugétem čerstvě řezaných květin. Věnujte jí rovněž hodnotný dárek k promoci, jehož prostřednictvím vyjádříte, jak moc jste na ni pyšní za to, jakého úspěchu dosáhla.

Co tedy koupit k promoci své dceři, sestře, vnučce nebo kamarádce? K obdrženému diplomu a vysokoškolskému titulu ji překvapte luxusním zlatým šperkem, který je ideálním dárkem pro absolventku vysoké školy. A to ať už je z ní novopečená bakalářka, nebo magistra či inženýrka.

Výběr zlatého šperku coby dárku k promocím představuje poměrně náročný úkol. Své dceři, sestře, vnučce či kamarádce věnujte s ohledem na její vkus nejen takový klenot, který bude stylovým módním doplňkem vhodným ke každodennímu nošení. Zlatý šperk jako dárek k promoci pro ženu by měl mít také památeční charakter. Tento dárek na památku se tak může stát cenným rodinným pokladem, který se následně bude předávat z generace na generaci.

Čím tedy ženu obdarovat u příležitosti její promoce? Věnujte jí elegantní zlatý prsten, protože právě prsten je odedávna považován za symbol dokonalosti a společenského statusu. Vybírat můžete prsteny jednoduchého tvaru s originální rytinou, ale i zlaté prsteny osázené drahými kameny. Zapůsobit můžete i masivnějším zlatým prstenem.

prsteny vhodné jako dárek k promoci

Dalším ideálním dárkem k promoci pro ženu jsou jednoznačně náušnice z bílého, růžového nebo žlutého zlata. Volit můžete například kruhy, půlkruhy, visací náušnice, peckové náušnice nebo náušnice na klapku. Na místo jednoduchých náušnic se u příležitosti promocí rozhodněte pro náušnice ve slavnostnějším designu, které budou například osázené zirkony, bílým opálem nebo perlou.

náušnice vhodné jako dárek k promoci

Co dále vybrat k promoci pro ženu? Překvapte ji zlatým náramkem, zlatým náhrdelníkem nebo rovnou soupravou luxusních zlatých šperků, která obsahuje náhrdelník a náramek, náušnice a přívěsek nebo náušnice, prsten a přívěsek v jednotném provedení. Jako dárek k promoci pro kamarádku, dceru nebo sestru se hodí také zlatý řetízek s přívěskem, který bude například ve tvaru srdce, podkovy, stromu života nebo čtyřlístku. Ženu v den její promoce potěšíte rovněž elegantní zlatou broží, která je krásným dárkem na památku.

souprava šperků jako dárek k promoci

Dárek k promoci pro muže

Nevíte, jaký dárek k promoci věnovat svému synovi, bratrovi, vnukovi nebo kamarádovi? I v tomto případě máte spoustu možností výběru. Při výběru dárku k promoci pro muže se přitom snažte být originální a vyberte mu hodnotný dárek na památku. Prostřednictvím tohoto dárku k promoci dáte absolventovi vysoké školy jasně najevo, jak jste na něj pyšní, a zároveň mu popřejete úspěšné vykročení do dalšího života. Co tedy konkrétně darovat k promoci synovi, bratrovi, vnukovi nebo kamarádovi?

Jako dárek na památku pro novopečeného bakaláře, inženýra či magistra můžete vybrat například luxusní hodinky nebo drahé pero. V případě hodnotného dárku k promoci je trefou do černého také zlatý pánský šperk. Čerstvého absolventa vysoké školy můžete obdarovat například zlatým pánským pečetním prstenem, zlatou sponou na kravatu, zlatým pánským náramkem či zlatým pánským náhrdelníkem. Coby dárek k promoci pro muže potěší také jemný zlatý řetízek kombinovaný se zlatým přívěskem. Jaký přívěsek konkrétně vybrat? Například podkovu, kotvu, čtyřlístek, křížek, andělské křídlo nebo strom života. Radost uděláte také zlatým přívěskem se znamením zvěrokruhu nebo s počátečním písmenem křestního jména.

pánské šperky vhodné jako dárek k promoci

Zlatý medailon se speciálním textem: To pravé k promoci pro muže i ženy

Jako hodnotný dárek k promoci pro muže i pro ženu můžete rovněž zvolit zlatý medailon, který necháte porýt unikátním textem. Například datem a místem promoce a obdrženým akademickým titulem. Zlatý medailonek s vyrytým textem je krásným dárkem na památku, který má ryze osobní charakter. Navíc absolventovi či absolventce vysoké školy bude vždy připomínat významný den jejich promoce.

přívěsky vhodné jako dárek k promoci

Co koupit za maturitu? Vsaďte opět na zlatý šperk

Vybíráte naopak dárek pro maturanta nebo maturantku? Ne nadarmo se o maturitě říká, že jde o zkoušku dospělosti, v rámci níž student předvádí své nabyté středoškolské dovednosti a znalosti. Máte doma maturantku nebo maturanta, ovšem nevíte, co jim koupit za maturitu? Jelikož si za maturitní vysvědčení zaslouží náležitě odměnit, máme pro vás několik tipů, čím je překvapit.

Jaký vybrat dárek pro maturanta nebo pro maturantku? Úspěšného absolventa střední školy obdarujte například elektronikou v podobě nového notebooku, smartphonu, tabletu nebo fotoaparátu. Radost jim uděláte také zážitkovým dárkem v podobě dovolené, vstupenky na koncert nebo poukazu na adrenalinový zážitek.

Co ještě koupit za maturitu? Nejen kytici čerstvě řezaných květin či kvalitní čokoládu, jako dárek pro maturanta se hodí také luxusní parfém a značkové hodinky. Na památku úspěšného absolvování zkoušky dospělosti maturantovi či maturantce věnujte také zlatý šperk.

Jako dárek pro maturantku můžete vybrat například elegantní zlaté náušnice, zlatý náramek doplněný o přívěsky, zlatý náhrdelník nebo zlatý prsten. Tato dívka bude ráda také za zlatý řetízek s přívěskem, a to například s motivem srdce, podkovy nebo andělského křídla.

šperky vhodné jako dárek k maturitě

Vybíráte zlatý dárek pro maturanta? Tohoto mladého muže potěšte zlatým pánským náhrdelníkem, zlatým pánským náramkem či zlatými pánskými náušnicemi. Na památku mu můžete věnovat také zlatý řetízek s přívěskem s motivem fotbalového míče, tenisové rakety, hokejky, motorky, čtyřlístku, podkovy nebo kotvy. Za hodnotný dárek, kterým jej překvapíte u příležitosti úspěšně složené maturity, bude jistě velmi rád.

přívěsky vhodné jako dárek k maturitě